Nischade branscher

Medicin
Förpackning

Nischade branscher

Inom nedanstående nischade branscher har vi ett stort utbud av produkter och tjänster. Hittar ni inte er bransch så tveka inte att höra av er, vi kan alltid göra vårt bästa för att hjälpa er.

Biogas (CNG)

För biogas eller i huvudsak CNG (& LNG) har vi utrustning allt från uppgradering till dispenser. I huvudsak jobbar vi med kompressorteknik som utför olika trycksättningar i systemen, lågtryck eller högtryck för ”tankningen” av fordon. Oftast boostrar man från lägre tryck till högre tryck i olika steg. Med Sauer Compressors & Sysadvance har vi alla möjligheter.

Dessutom så har vi även fokus på ”rå biogas & Naturgas” och då kommer våra speciella kompressorer från Sauer/HAUG till användning som är helt oljefria och helt gastäta samt i syrafast material och byggs helt kundanpassat för en särskild applikation mot egen specifikation.

Söders Complete Solutions – produkter och tjänster inom nischade branscher

Medicinsk andningsluft & oxygen

Vår ”M” Serie Oxygen generators och system från Sysadvance är speciellt designade för att leverera Oxygen 93 förenligt med European Pharmacopoeia – Oxygen 93 Monograph är certifierad enligt ”class IIb European Medical Device aimed at health care facilities”, Allt från små kliniker till stora sjukhus med intensivvård och ortopedisk forskning.

Lågtryck eller högtryck hanteras med olika varianter av kompressorer dessutom vi har utrustning, både stationär och mobil, som kan mäta luftkvalitén online.

Helium högtryckskompressorer & Recovery

Helium är en gas som används för olika applikationer inom forskning, täthetskontroller & läckagetester, olika gasblandningar till olika industriapplikationer, till väderballonger och även till många andra ändamål lite mer speciellt och specifikt.

Vi har gastäta Heliumkompressorer i olika tryck från Sauer Compressors och Helium recovery utrustning från Sysadvance.

Recovery är viktigt när tillgång på helium börjar minska rejält och priset ökar vilket gör helium väldigt dyrt. Vi bör då återanvända och ta hand om använd gas i en process för att inte slösa i onödan.

En pålitlig servicepartner som står för kvalitet, kompetens och tillgänglighet

Andningsluft t.ex. Räddningstjänst & Vattendykare

Andningsluft används i flera olika applikationer inom t.ex. industrin där lackering och målerier ibland kräver andningsluft via mask eller liknande. Inom sjöfarten används andningsluft för både vatten- och rökdykare. Sedan har vi traditionella vatten- och rökdykare från våra räddningstjänster och de professionella dykeriföretagen.

Dykklubbarna är många och varierar i storlek men alla använder andningsluft och ibland även nitrox.

Vi har kompressorer och filter anpassade för de flesta användarna.

Matförpackningsindustri med nitrogen

Nitrogen används på flera områden inom bl.a. matförpackningsindustrin där det i huvudsak är för att bevara produkter färska, hålla bort syret som påverkar hållbarheten på vissa produkter och självklart förlänga hållbarheten på livsmedlet.

Vi hjälper er med tex Nitrogengeneratorer, matarkompressor, boosters, tankar, flaskrack, dvs kompletta anläggningar för olika ändamål.

Söders Complete Solutions – vi samarbetar med ledande leverantörer i Europa

Oxygen för t.ex Fiskodlingar

Oxygen används på många olika sätt inom olika industrisegment, tex vid fiskodlingar eller inom sjukvården.

Vi har oxygengeneratorer i olika storlekar och kan erbjuda kompletta enheter typ ”plug and play” med alla ingående maskindelar färdiga att användas i din applikation.

OLA HYDÉN
Försäljning

ola@soders.eu
Tel vx: 0491-130 65
Direkt: 070-190 98 96

HENRIK SYRÉN
Försäljning

henrik@soders.eu
Tel vx: 0491-130 65
Direkt: 070-343 38 50

MIKA RONKAINEN
Försäljning

mika@soders.eu
Tel vx: 0480-250 09
Direkt: 070-234 42 84