Prestigeorder för Sauer Compressors & Söders Maskin AB – levererar högtryckskompressorerna till marinens nya ubåtar A26

Försvars och säkerhetsföretaget Saab, skrev 2015 kontrakt med FMV, Försvarets Materielverk, på två nya högteknologiska ubåtar, modell A26, till den svenska marinen. Nu står det klart att Sauer Compressors (J.P. Sauer & son Machinenbau GmbH), Kiel tillsammans med den svenska representanten Söders Maskin AB, med huvudkontor i Oskarshamn ska tillverka och leverera kompressorerna – en till vardera ubåt.

– Det här är en prestigeorder för oss. Det känns fantastiskt roligt att få vara inblandad i en sådan här stor och viktig affär, framför allt som vi är ett ganska litet svenskt företag, även om vi hållit på med högtryckskompressorer i massor av år, säger Mats Söder, vd för Söders AB. Söders har agenturen i Sverige för Sauer Compressors, det tyska företaget som är världsledande på marina kompressorer. Själva kontraktet är skrivet mellan Sauer och Saab, men Söders är delaktiga i hela projektet och leveransen av kompressorerna. – Vi har varit med i hela processen, det har varit flera års diskussioner i projektform. Kompressorerna är designade och byggs delvis efter beställarens önskemål. Vi är delaktiga i utformningen av både viss design och tekniska lösningar, säger Mats Söder.
– Det känns jättebra att tillhöra Sauer-familjen. De är outstanding, vi har ingen leverantör som är bättre. Kompressorerna kommer att tillverkas i Kiel i Tyskland. Leverans kommer att ske de kommande åren till Saabs varv i Karlskrona där ubåtarna ska byggas. För mer information – kontakta vd Mats Söder på 0491-13065 eller 070-6379995. Söders AB grundades 1988 och omsätter cirka 35 miljoner kronor om året och har totalt 22 anställda på huvudkontoret i Oskarshamn samt på de båda filialerna i Kalmar och Karlskrona.

En tanke om “Prestigeorder för Sauer Compressors & Söders Maskin AB – levererar högtryckskompressorerna till marinens nya ubåtar A26

Lämna ett svar